Visine in conserva pentru prajituri

de diaconta in Sirop / Compot, 1 Iul 2011 | 11415 vizualizari

 

A venit vremea sa punem la pastrare fructele pentru prajituri,la congelator sau conserve in camara.Sa ne asiguram ca vor fi suficiente incat sa prajiturim toata iarna,fara a ne lipsi de savoarea fructelor.De data aceasta am pregatit visinele,care sunt foarte bune pentru prajituri,asa folosesc si fructele si siropul pentru jeleu.

 

INGREDIENTE

  • 3 kg de visine
  • 1,5 kg zahar
  • 1/2 tableta aspirina pentru fiecare borcan
  • 8 borcane de 400 ml
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Visine in conserva pentru prajituri:

Am folosit 3 kg de visine cu samburi,Nu le-am cantarit dupa ce am scos samburii.

Borcanele se spala foarte bine si se usuca.

Visinele se spala si se scot samburii.Se pune zaharul peste ele si se lasa pana a doua zi.Se mai amesteca din cand in cand pentru ca sa se dizolve zaharul si sa lase sirop.

Se pun visinele in borcanele pregatite si se umplu su siropul lasat.Se pune in fiecare borcan cate o aspirina,se inchid bine borcanele si se pun in camara.

Imi place sa folosesc visinele conservate in felul acesta pentru prajituri,isi pastreaza foarte bine gustul  si pot sa folosesc si siropul.

Pofta buna....mai la iarna!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Visine in conserva pentru prajituri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (49)

diaconta 1

07.07.2011, 21:09

Ianculubita,eu cred ca e cel mai bun mod de conservare daca vrem sa le folosim la prajituri

mena29 1

14.07.2011, 07:37

O idee super!

Giana 1

12.06.2014, 22:35

Ce bine ca am gasit reteta asta. Acum am pus visine pentru compot si mi-au mai ramas cateva kg. Ma gandeam cum sa le pastrez pt prajituri fara sa le bag in congelator. O idee minunata. Multumim pt sfaturi. Ma duc sa le pregatesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Sirop de visine la rece